Vingerafdruk maken voor gedenksieraden

Gemakkelijk een vingerafdruk maken

Wij krijgen best vaak de vraag over hoe men een vingerfadruk kan nemen om deze in een hanger of armband gelaserd te krijgen. Dit kan op verschillende manieren en wij leggen hier de meest eenvoudige uit, waarbij je spullen gebruikt die iedereen wel in huis heeft. In vijf eenvoudige stappen zullen we uitleggen hoe je een mooie vingerafdruk kunt maken. Mocht je voor de gemakkelijke manier willen gaan? Bestel dan deze handige inktpad van ons.

Stap 1
Leg het volgende klaar: Een wit vel papier, een potlood, een schaar en transparante plakband. (ipv potlood werkt een oogpotlood of donkere oogschauduw ook heel goed)

Stap 2
Teken een vierkant vlak en kras net zo lang met je potlood, oogpotlood of oogschaduw  in het vlak, totdat deze mooi donker is en helemaal is gevuld.

Stap 3
Als het vlak goed is ingekleurd, druk je met een rollende beweging de vinger over het vlak. Druk niet te hard, want dan druk je de potlood ook tussen het diepere gedeelte van je vingerafdruk en krijg je een zwarte vlek.

Stap 4
Neem een stukje plakband en leg deze in een keer goed op je inmiddels zwarte vinger. Druk deze voorzichtig aan en laat het een paar seconden zitten. 

Stap 5
Haal voorzichtig het plakband van je vinger en plak deze vervolgens op het witte papier en je ziet je vingerafdruk! Om deze te kunnen uploaden bij je bestelling moet je hiervan eerst even een foto maken of inscannen en dat bestand kun je naar ons uploaden.

Mocht je een vingerafdruk hebben van een overleden persoon, dan kun je deze natuurlijk meteen uploaden.

Sieraden met een vingerafdruk

Een vingerafdruk gebruiken voor een sieraad is erg populair, omdat het iets heel persoonlijks is, bovendien ziet het er ook erg mooi uit in bijvoorbeeld de sluiting van een armband, in een sleutelhanger of in een kettinghanger. Ook hebben we een pagina met de meest populaire vingerafdruk sieraden die je echt moet bekijken. Maar eigenlijk kan een vingerafdruk in al onze producten worden gelaserd.
 
  Darek Ostrowski     08-08-2018 10:54     Reacties ( 1 )
Reacties (1)
 Niemand -  22-06-2021

Stik