Vingerafdruk sieraad laten maken
Het maken van een mooi vingerafdruk sieraad of fingerprint sieraad is geen kwestie van inladen en graveren maar. Het maken van een mooi sieraad vergt tijd en precisie van degene die het moet gaan maken. Het eindresultaat moet dan ook vooral erg mooi zijn!

De vingerafdruk

Het belangrijkste is de vingerafdruk zelf. Een goede vingerafdruk heeft mooie en duidelijke lijntjes die mooi doorlopen. Deze zijn heel erg zeldzaam, want er zijn tal van redenen, waarom een vingerafdruk van een dierbare niet perfect is. De meeste vingerafdrukken die we krijgen zijn alles behalve perfect. Sommigen zijn goed en de meeste zijn erg onduidelijk. Hierover later meer...

Waarde van een vingerafdruk sieraad

De waarde van een sieraad als deze is niet in geld uit te drukken. Ja, een gouden hanger met vingerafdruk is duurder dan een zilveren, dat is best logisch. Maar een vingerafdruk van jouw dierbare heeft een enorme emotionele waarde. Het is de afdruk van de hand die je heeft geaaid, heeft vastgehouden en getroost. Omdat jouw dierbare er niet meer is en veel dingen niet meer mee zal maken, is het vaak fijn om een vingerafdruk sieraad bij je te dragen op belangrijke momenten. Zo is zij of hij er toch altijd bij. Een vingerafdruk sieraad is dus meer dan alleen de waarde van het materiaal waarvan het is gemaakt. Het is onbetaalbaar zelfs!

Wat als de vingerafdruk niet perfect is?

Hier komt vakmanschap bij kijken... Wat wij doen is de vingerafdruk met de hand bewerken. Kost dat niet veel tijd dan? Jazeker kan dit lang duren. Afhankelijk van de afdruk zijn we 15 tot 30 minuten bezig om deze lijntje voor lijntje over te trekken. Bovendien maken we de afdruk weer compleet door bepaalde lijntjes die heel erg licht zijn door te trekken, zodat het weer een mooi geheel wordt. Wij vinden dat in een fingerprint sieraad de vingerafdruk goed zichtbaar moet en zijn en voelbaar. Het moet niet een of andere vlek worden!

Een vingerafdruk zelf afnemen

Heb je de mogelijkheid om zelf een vingerafdruk af te nemen, maar je weet niet hoe? Kijk dan eens op deze pagina die we eerder hebben gemaakt. Met normale spullen die iedereen wel in huis heeft, kun je zelf, gemakkelijk en snel een vingerafdruk maken.

Lasergraveren vingerafdruk

Nadat de vingerafdruk optimaal is bewerkt door ons, is het tijd om deze te lasergraveren in zilver of goud. De meeste bedrijven graveren de vingerafdruk met een machine. Hierdoor is de afdruk vaak niet mooi vloeiend en kan het door de manier van graveren ook niet zo diep gaan als met lasergraveren. Wij laseren de afdruk er in verschillende lagen in, zodat deze niet alleen mooi diep in het sieraad komt, maar ook nooit meer uit het sieraad zal slijten. Ongeacht wat je ermee doet en hoe oud het sieraad is. 

Afwerking fingerprint sieraad

Als de vingerafdruk eenmaal in het sieraad is gelaserd, is het tijd om het mooi af te werken. Ook hierbij is handwerk vereist. Het sieraad wordt netjes opgeschuurd en daarna mooi gepolijst in hoogglans. 

Uniek gedenksieraad met vingerafdruk

Omdat we de hangers zelf uitsnijden, de afdruk handmatig optimaliseren, opschuren en polijsten heb je altijd een uniek sieraad. Een sieraad die alleen jij draagt en niemand anders (behalve als je er meerdere tegelijk laat maken natuurlijk).

Alleen als gedenksieraad?

Een sieraad als deze wordt niet alleen gebruikt als gedenksieraad. Heel vaak krijgen we de vraag of het ook mogelijk is om de vingerafdruk van een kind in een hanger te laten zetten. Natuurlijk kan dat! Niet iedereen wil een foto in een hanger, maar wil men vaak wel iets unieks. Een hanger met vingerafdruk van je kind is dan ook een hele mooie optie. We kunnen zelfs meerdere vingerafdrukken op een sieraad laseren als men dit wil. Hiervoor wordt vaak deze zilveren bar hanger gebruikt.

Hangers met vingerafdruk

Eigenlijk kan nagenoeg elk product van ons worden voorzien van een vingerafdruk. Maar om het wat overzichtelijk te houden hebben we een pagina met de meest populaire vingerafdruk sieraden aangemaakt. Deze pagina vind je hier.

We horen graag wat je van deze pagina vindt. Mocht je hierop willen reageren? Plaats jouw bijdrage dan bij dit artikel.
  Darek Ostrowski     01-03-2020 12:07     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.