Laser graveren VS traditioneel graveren

Traditioneel graveren

Als men het heeft over iets te laten graveren dan is dat vaak nog een naam in een armbandje of kettinghanger bij de juwelier. Dat kan dan vaak ook nog in verschillende lettertypen. De graveerder werkt dan met de hand en een graveerpen door een soort mal heen en voila, de naam is gegraveerd! Dit gebeurt al eeuwen op deze manier en hier is natuurlijk niets mis mee, behalve dat je als graveerder beperkt bent in je mogelijkheden dan.

Dots to dots machine

De laatste jaren zijn er ook machines op de markt gekomen, waarbij men kan graveren met het dots to dots systeem. Deze kerft dan niets in het metaal, zoals hierboven beschreven, maar een mechanische kop met graveerstift slaat volgens een patroon, miniscuul kleine deukjes in het metaal, waardoor er een foto ontstaat. Deze methode wordt het meest gebruikt. De machines zijn goed betaalbaar en het resultaat is redelijk goed. 

Laser graveermachine

Wij werken bij Fotograveringen uitsluitend met een lasermachine. De lasermachine doet bijna hetzelfde als een dots to dots machine, maar heeft meer mogelijkheden qua bepaalde ontwerpen. Ook kan een lasermachine meerdere en hardere metaalsoorten voorzien van een gravure, maar ook heel andere materialen laseren is mogelijk.

Wat is dan beter?

Uit onze eigen ervaring kunnen we zeggen dat de lasermachine een mooier resultaat geeft en bovendien blijft de gravure beter zichtbaar. Het is niet zo slijtgevoelig, omdat het nu eenmaal dieper in het metaal doordringt dan een d-to-d machine. Dat is waarom men vaak vraagt of het snel slijt? Het snel slijten heeft nog een andere reden: De keuze van het materiaal.  Rvs is een harde metaalsoort, maar ook in zilver en goud geeft een lasermachine een duidelijker en langdurig beter resultaat.

Wij gebruiken bij de meeste producten RVS als metaal om in te laseren, behalve als het anders is vermeld. Onze rvs producten zijn nikkelvrij en kunnen mooi en diep worden gelaserd, zodat het een leven lang mee kan gaan.

Neem onze kettinghangers met foto bijvoorbeeld. Hiermee kun je alles doen wat je normaal ook zou doen. Je kunt het dagelijks dragen en transpiratie of parfums hebben totaal geen invloed op het metaal. Zwemmen in de zee of in een chloorbad is ook geen enkel probleem. De hanger ziet er na een jaar nog steeds uit alsof hij gisteren is gelaserd. Bovendien is de prijs ook wat aangenamer dan goud :)

Wil jij ook een sleutelhanger met foto of een mooie ketting hanger met foto welke je dagelijks bij je kunt dragen? Kijk hier dan eens:
Onze sleutelhangers met foto
Onze ketting hangers met foto
  Darek Ostrowski     25-07-2018 00:13     Reacties ( 1 )
Reacties (1)
 Peter alti -  08-12-2018

Mag ik weten welke machines u gebruikt voor de laser graveringen