Hoe wij een vingerafdruk sieraad betaalbaar houden

Een vingerafdruk sieraad is erg perssonlijk en wordt vaak gemaakt nadat er een dierbare is overleden. Maar vingerafdrukken worden ook in sieraden gemaakt, omdat men het mooi vindt en iets persoonlijks wil van de partner of kinderen bijvoorbeeld. Vaak zijn de prijzen van dit soort sieraden best pittig.

Wat maakt een vingerafdruk sieraad duur?

De prijs van een vingerafdruk sieraad is afhankelijk van verschillende factoren. Het materiaal dat wordt gebruikt, dus is het van staal, zilver of goud? Dan is het van belang wie het sieraad verkoopt. Wij maken elk vingerafdruk sieraad helemaal zelf en verkopen het ook direct aan de consument. Maar er zijn ook bedrijven die ze bij ons of bij andere makers bestellen. Deze partijen willen ook wat verdienen en dat maakt het sieraad al een stuk duurder. Zo zijn er ook juweliers waar je een sieraad kunt kopen met vingerafdruk. Dat sieraad wordt dan door de juweliers verstuurd naar ons, wij bewerken de vingerafdruk, graveren het en de juwelier rekent hier een fors bedrag voor. Een bedrag dat een stuk hoger ligt dan dat wij rekenen. Daarom is de producent vaak het goedkoopst...

Vingerafdruk bewerken

Nog iets dat een een vingerafdruk duurder maakt dan een hangertje met een naam bijvoorbeeld. De vingerafdruk moet eerst worden bewerkt om het te kunnen graveren. De lijntjes worden bij ons helemaal met de hand bewerkt. Hierdoor heb je de vingerafdruk ook echt zoals deze is. Dit betekent dat we per vingerafdruk gemiddeld een half uur aan het bewerken zijn. Zwarte lijntjes worden met de hand, beetje bij beetje, overgetrokken en de witte lijntjes worden vervolgens mooi opgeschoond. Een hele klus dus en een klus waar bedrijven als snel 75,00 tot 120,00 voor vragen. Het is ook mogelijk om dit softwarematig te doen, maar in 6 jaar tijd heb ik er nog niet een kunnen vinden die het beter of mooier doet dan met de hand.

Kwaliteit van een vingerafdruk sieraad

De kwaliteit van een vingerafdruk sieraad is belangrijk. Het is een persoonlijk sieraad met de vingerafdruk van iemand waar je veel van houdt of hebt gehouden. Daarom vinden wij dat de vingerafdruk 1 op 1 hetzelfde moet zijn. Maar wij graveren de afdruk ook verdiept in onze sieraden. De reden hiervoor: Het is mooier dan oppervlakkige gravures en het zal dan ook niet meer uit jouw sieraad slijten of vervagen. En de belangrijkste reden is dat je jouw dierbare ook daardwerkelijk kunt voelen op de momenten waarop jij daar behoefte aan hebt.

Vingerafdruk sieraden met het meeste voordeel laat je dus maken bij de producent, die het met liefde voor het vak en de klant maakt. Bij een juwelier ben je doorgaans al snel tussen de 100,00 en 200,00 duurder uit. Het duurste zijn de sieraden bij de uitvaartorganisaties.

Benieuwd naar onze vingerafdruk sieraden? Kijk dan hier: https://www.fotograveringen.nl/vingerafdruk-sieraad

 
  Darek Ostrowski     08-11-2022 14:10     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.