Fotograveringen: De reden van ons bestaan
De foto hierboven zegt eigenlijk al meteen de ware reden dat dit bedrijf bestaat en ook moet blijven bestaan. Mijn zoontje Marek en mijn overleden vrouw Melissa. Op 28 juli 2016 is zij overleden aan de gevolgen van borstkanker en werd maar 29 jaar... Voordat ze te horen kreeg dat ze kanker had werkten we samen in ons andere bedrijf, waarin we twee bladen uitgaven. We waren in het dagelijkse leven, maar ook zakelijk net Yin en Yang. We vulden elkaar goed aan op de juiste momenten en sloegen ons overal doorheen. Succes verzekerd zou je denken. Totdat het noodlot toesloeg en bekend werd dat ze ziek was. Ze heeft tot het einde meegewerkt voor zover het kon, tussen alle chemo's en behandelingen door. Een ijzersterke vrouw was het.

In die periode zijn we ons toe gaan leggen op het graveren van hondenpenningen en later op sleutelhangers, waarbij we foto's graveerden in het metaal. eerst nog met een graveermachine en nog niet met de lasermachine van nu. Heel druk en hectisch, met een doodzieke vrouw waar ik dagelijks voor zorgde en natuurlijk ons mannetje. Op de een of andere manier lukte het allemaal toch nog. Ik weet nog dat er een moment kwam dat ik toch tegen hem moest gaan zeggen dat mama niet meer beter wordt en ook binnenkort zou gaan sterven. Ik heb hem die dag iets eerder van school gehaald en onderweg het slechte nieuws gebracht. We zijn samen op de rand van een stoep gaan zitten en hebben elkaar vastgehouden en heel erg gehuild. Dat was het aller moeilijkste gesprek dat ik ooit in mijn leven heb moeten voeren en dat zal ook altijd zo blijven. Op haar sterfbed heb ik haar beloofd dat ik goed voor hem zal zorgen en er een leuke vent van zou maken, waar elke dame trots op zou zijn....  Hopelijk is ze een beetje trots op hoe het gaat hier.

Het begin van Fotograveringen was gemaakt en ik moest nieuwe producten bedenken. Producten die niet overal te krijgen zijn, uniek en het liefst betaalbaar. Het laserapparaat waar we mee werken bied veel mogelijkheden en zelfs nu komen we erachter dat ie dingen kan die niet in de boekjes staan. Kwestie van uitproberen en testen:)

Het eerste product dat ik heb gemaakt was een lederen armband met Melissa's vingerafdruk en haar naam erin. Eentje voor mezelf en eentje voor haar vader. Het zag er mooi uit en het voelde ook meteen goed. Het was net alsof ze op de een of andere manier meer bij ons was. Daarna volgden al snel andere producten, zoals een gouden hanger met ketting voor haar moeder, een ashanger met foto voor haar zus etc etc. Ze was altijd al een inspiratiebron geweest voor mij en dat is ze nu nog steeds.

Steeds meer mensen wilden ook van hun dierbare een mooi aandenken en onze collectie werd steeds iets groter. Nu twee jaar later hebben we al duizenden mensen blij gemaakt met onze mooie producten en blijf ik zoeken naar nieuwe producten en ideeen om door te groeien. Zo blij als wij waren met onze eerste armbanden, zo blij zijn onze klanten met hun bestellingen. Helaas weet ik waar ze doorheen moeten en zal ik altijd mijn best blijven doen om ook bij mijn klanten een lach en een traan op het gezicht te toveren als ze hun bijzondere geschenk krijgen. De pijn en het gemis zal altijd blijven, maar een mooi en persoonlijk geschenk geeft wel het gevoel dat ze erbij zijn.... Voor altijd.

Dit was mijn eerste blog en er zullen er nog veel volgen, waarin ik ga vertellen met welke producten we werken en met welke reden we dit doen. Blijf ons volgen, dan blijf je ook altijd op de hoogte.
  Darek Ostrowski     24-07-2018 23:27     Reacties ( 6 )
Reacties (6)
 Esther Philipse -  26-08-2018

Wat heb je een mooi eerbetoon aan Melissa gedaan door dit ook voor anderen te doen! Zo is ze idd altijd bij je! Ik heb wel met een brok in mijn keel zitten lezen,want het is vreselijk om je vrouw en moeder Te moeten missen....... Maar mooi dat dit erdoor ontstaan is! Zo blijft je geliefde altijd bij je!❤️

 Sandra -  25-07-2018

Mooi geschreven darek, precies zoals het is! Melissa zou trots op je zijn, weet ik zeker, en fijn om te horen dat ze toch nog die inspiratiebron voor je is en zal blijven. Zowiezo bijzonder om mensen een sieraad te leveren met een betekenis !

 Karin Tiggelman -  25-07-2018

Wat mooi geschreven. Ik weet zeker dat je vrouw trots op je is. Zelf heb ik al meerdere artikelen bij je besteld en het zijn stuk voor stuk kunstwerkjes inclusief een ashanger en ik weet uit ervaring wat het met iemand doet als ze zo'n prachtig en uniek sieraad krijgen. Ga zo door. Ik blijf je volgen en er zal op zeker weer een keer een bestelling komen. Heel veel sterkte en succes

 Nadine -  25-07-2018

 Anja Baade -  25-07-2018

Weet zeker dat je vrouw trots op jullie is.En jij maakt heel veel mensen blij met een afbeelding van hun dierbare die ze voor altijd bij zich kunnen dragen.

 Mirella van den hurk -  24-07-2018

Een mooie eerlijke blog darek!! Ga zo door! Melissa zal zeker trots op jullie zijn