Een onmogelijke Gouden hanger met foto
Afgelopen week kwam er een whatsapp bericht binnen op mijn telefoon toen ik in de auto zat. Het was een bericht van een moeder, wiens zoon was overleden in 2018. Ze stuurde me een foto van haar zoon die ze graag in een gouden hanger gegraveerd zou willen hebben. Meteen daarna kwam haar vraag: zou u dit kunnen? Want ik ben bij de juwelier geweest en deze zegt dat het onmogelijk is om dit te graveren... Ik keek naar de foto en dacht: hoezo onmogelijk? Totdat ze vertelde, dat in de reflectie van de bril die haar zoon draagt, haar kleinzoon staat. En ze zou heel graag willen dat het te zien zou zijn in de gouden hanger.

Na de foto nog drie keer te hebben bekeken zei ik dat het mogelijk is. Ik ben gespecialiseerd in het graveren van foto's en ben best bereid om hier extra tijd in te stoppen, zodat je toch krijgt wat anderen niet kunnen of aandurven. 

Er zijn genoeg bedrijven te vinden die foto's in goud graveren en laseren, maar er zit een groot verschil tussen de manier van ons en van alle anderen. Wij laseren niet alleen haarfijn, met alle details in de foto, maar wij zetten de foto er in het goud in. Waar anderen goud 'cremeren' door de foto er zwart in te zetten, gaan wij een stuk verfijnder te werk. Je wilt in zo'n bijzonder sieraad toch een mooie foto kunnen zien?

Het probleem met de foto was het volgende: De man op de foto was wat overbelicht en zijn zoon in de bril was heel erg klein en met veel donkere schaduwen. De foto lichter maken zou betekenen dat de man erg overbelicht zou worden en het zoontje juist goed. Wil je de man goed in het goud krijgen, dan zou het zoontje te donker worden en niet te zien zijn... Dilemma dus.... Maar waar een wil is, is een weg!

Ik wilde perse dat de moeder zou krijgen wat ze al een hele tijd graag wil en nergens terecht kon. En als je roept dat je de beste bent in je vak, dan moet je dat ook maar bewijzen. Dus na wat uurtjes knippen, plakken en bewerken was het eindresultaat in zicht! Na wat testen op rvs, zag ik dat het heel mooi zou gaan worden en de kleinzoon zelfs goed zichtbaar in de hanger te zien zou zijn.

Snel heb ik de gouden hanger uit een plaatje goud gesneden en ben gaan schuren en polijsten. De hangers was klaar en nu kwam het moment van de waarheid: de foto erin laseren. En ik heb het niet snel, maar tijdens het laseren kreeg ik kippenvel van het resultaat dat zichtbaar werd... Het gaf me een kick en een heel fijn gevoel dat ik dit voor deze dame kon en mocht maken. Meteen heb ik een foto gemaakt en doorgestuurd naar haar... Ze wist niet wat ze moest zeggen, zo verbaasd over het mooi resultaat. Zo heeft ze haar zoon en kleinzoon samen in een gouden hanger. Misschien wel het mooiste en meest bijzondere cadeau dat ze ooit zou laten maken...

Wil jij ook zo'n mooi sieraad voor jezlef laten maken of ken jij iemand die hier heel gelukkig van zou worden? Kijk dan hier
 
  Darek Ostrowski     10-12-2019 10:34     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.