Dekt uitvaartverzekering een gedenksieraad?
Of een mooi gedenksieraad wordt gedekt door de uitvaartverzekering is verschillend en afhankelijk van de verkering die is afgesloten. Het is zeker de moeite waard om het te checken. Hieronder vind je een aantal verzekeringen en zie je wat je wel of niet vergoed krijgt. Maar LET OP! Soms probeert een uitvaartmaatschappij je op het verkeerde been te zetten, door te zeggen dat je wel een sieraad kunt bestellen, maar enkel bij hun zelf. Dit mag en kan niet, het is tegen alle regels in! Een sieraad ergens anders aanschaffen en de factuur sturen naar de verzekeringsmaatschappij moet voldoende zijn.

Combinatieverzekering: Deels keuzevrijheid

Een combinatie uitvaartverzekering bestaat is deels een naturadekking en biedt voor een deel een vrij besteedbaar bedrag. Dat deel kan dan gebruikt worden voor de aanschaf van een gedenksieraad.

Kapitaalverzekering: volle keuzevrijheid

Bij een kapitaalverzekering krijgen de nabestaanden een bedrag uitgekeerd van de verzekeraar. Dit bedrag mag men helemaal naar eigen wens gebruiken. U kunt dus zelf bepalen hoeveel u van deze uitkering gebruikt voor de uitvaart zelf of voor de aanschaf van een gedenksieraad. Kost de uitvaart 10.000 en is het verzekerde kapitaal 12.500, dan kunt u 2.500 gebruiken voor gedenksisieraden of andere zaken.

Sommenverzekering: redelijke keuzevrijheid

Bij een sommenverzekering vergoedt de verzekeraar de kosten welke gemoeid zijn met de uitvaart. U stuurt de factuur op naar de verzekeraar en deze gaat over tot vergoeding. Een gedenksieraad valt meestal ook onder uitvaart-gerelateerde kosten, maar het verstandig om dit eerst even te controleren in de polisvoorwaarden of door navraag te doen bij de verzekeraar.

  Darek Ostrowski     21-08-2022 12:43     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.