Waar moet u op letten als u een foto aanlevert?

Om een mooi product te kunnen maken hebben we een foto nodig. Geen slechte foto, maar een goede natuurlijk, want hoe beter de foto, hoe beter het eindresultaat zal zijn. U kunt ook niet naar een bakker gaan en hem een zak cement geven en vragen of hij daar een lekkere slagroomtaart van kan maken toch? Hier werkt dat net zo...

Tussen de vele bestellingen die we dagelijks krijgen zitten soms hele goede foto's. Ja, u leest het goed: Soms... Meestal zijn de foto's matig tot soms heel erg slecht. Het kost ons veel tijd om de foto's te bewerken en om klanten te bellen met de vraag of ze geen betere hebben. Vandaar dat we hier laten zien met voorbeelden wat wel of niet goed is en ook waarom dat zo is.


Een veel te kleine foto.
Dit zijn foto's van slechts een paar Kb en als je de foto iets vergroot op je scherm gaat deze meteen blokkerig worden. Zulke foto's zijn niet te bewerken omdat we dan blokjes bewerken en ook blokjes zullen laseren ipv lijnen. Zoek dus ook grotere foto die ook duidelijk is als je m op je scherm wat groter maakt.


Een foto die overbelicht is.
Als we een foto bewerken hebben we licht en donker nodig. Alle donkere delen worden gelaserd en alle lichte/ witte delen niet of nauwelijks. Bij deze foto zal dus een deel van het gezicht wegvallen met laseren. Een foto die overbelicht is kunnen we ook niet bewerken. Zorg dus dat de foto mooi egaal is en niet deels of helemaal overbelicht is. Dit komt vaak voor bij foto's in de zon of bij huisdieren die spierwit zijn.


Een te donkere foto of met veel schaduw.
Hiervoor geldt weer het tegenovergestelde als bij een foto die overbelicht is, alleen zal de laser de donkere delen zwart gaan laseren, waardoor er een deel goed uit komt te zien en een deel dus erg donker wordt.


Een foto verkeerd uitgesneden.
Om uw foto mooi in een hanger te zetten hebben we wat ruimte nodig rondom het hoofd. Zo kunnen we de foto mooi in het midden plaatsen. Stel u wilt een hanger in de vorm van een hart... teken eens een hart om het gezicht en kijk wat er allemaal gelaserd zou worden en wat niet? Een deel van het gezicht valt weg... Doe dit bij ieder product dat u bij ons bestelt. Hart, rond, vierkant of rechthoek en u weet meteen of het er goed in komt te staan.

Als uw foto een van de bovenstaande kenmerken heeft, zoek dan aub een betere foto en gebruik die dan. Het scheelt ons en u een hoop tijd namelijk. Mocht u twijfelen over de foto, neem dan altijd eerst contact met ons op om de foto te laten beoordelen door ons. Het neemt een hoop ergernis weg bij u en bij ons, want eenmaal gelaserd is het te laat. U kunt de foto mailen of als u in de webwinkel zit, de foto even uploaden in het chatvenster, wij geven u dan direct antwoord.

Hopelijk gaan we vanaf nu in sneltrein vaart mooie producten laseren, want dat is wat we graag doen en aan de andere kant: u krijgt een prachtig product.

Veel succes met het vinden van een mooie foto!

Fotograveringen.nl